Viisi syytä rakastaa MS Koningsdamia

Tyylikkäästä Holland America Linesta on vaikeaa olla tykkäämättä. Varustamon pitkä historia ulottuu 140 vuoden päähän vuoteen 1873, jolloin se aloitti matkustajaliikenteen Rotterdamista New Yorkiin. Toiminnan alkuaikoina yli 400 000 ihmistä matkusti Holland America Linen kyydissä Yhdysvaltoihin etsimään uutta elämää. Holland America Linen menneisyys on yhä läsnä varustamon tunnelmallisilla aluksilla. Vanhan ajan tunnelmaa henkivä eleganssi on kuitenkin herätetty modernilla tavalla eloon varustamon uusimalla, alkuvuodesta 2016 valmistuneella MS Koningsdamilla. Listasimme alle viisi syytä, miksi MS Koningsdam on tämän vuoden hitti.

1. Moderni glamour

MS Koningsdam on elegantti ja tyylikäs risteilyalus, mutta ennen kaikkea moderni sellainen. Uuden risteilyaluksen voi toki odottaakin olevan ajan hermolla, mutta yllätyimme siitä, kuinka hyvin Holland America Linella oli tajuttu, miltä tämän ajan risteilyaluksen tulisi näyttää. Uudelle ajattelulle oli annettu tilaa – tinkimättä kuitenkaan varustamolle olennaisesta elegantista tyylistä. Tunkkaiset kokolattiamatot, villit kuviot ja tumma värimaailma olivat saaneet väistyä modernin glamourin tieltä. Rohkeaa nykytaidetta, vaaleita puuyksityiskohtia ja tyylikkäitä valaisimia... Kukapa ei tämän nähtyään tykästyisi MS Koningsdamiin?2. Mahtava musiikkitarjonta

Musiikin suurkuluttajille Holland America Line on ykkösvalinta. MS Koningsdamin Music Walkilla pääset nauttimaan kolmen erityylisen areenan musiikkitarjonnasta, jotka saavat tanssijalan kuin tanssijalan vipattamaan. Billboard onboardin pianistit, kitaristi ja DJ viihdyttävät matkustajia omilla tulkinnoillaan tämän hetken listahiteistä, B.B. King’s All-Stars Bandin laittaessa juhlat pystyyn Queen’s Loungen lavalla. Rauhallisesta illasta haaveilevia ei ole kuitenkaan unohdettu; World Stagen lavalla esitetään orkesterin säestämiä luontodokumenttielokuvia. Lincoln Center Stagella pääsee sen sijaan nauttimaan klassisen musiikin parhaimmistosta.

3. Tunnelmaa luovat yksityiskohdat

Sanotaan, että pienten yksityiskohtien tulee olla kunnossa, jotta kokonaisuus toimii. MS Koningsdamilla yksityiskohtia ei ole jätetty huomioimatta. Tunnelman luomiseen ja asiakkaiden viihtyvyyteen on panostettu muun muassa jännittävällä nykytaiteella, upeilla kukka-asetelmilla ja tunnelmallisilla valaisimilla. Kuinka monista yleisistä vessoista löytyy muun muassa aitoja kukkia? MS Koningsdamilla on onnistuttu luomaan sellaista tunnelmaa, josta moni muu risteilyalus voisi ottaa mallia.


4. Huikea määrä vaihtoehtoja

Niin paljon vaihtoehtoja! MS Koningsdamilla saattaa iskeä valinnanvaikeus, sillä ravintoloita ja kahviloita löytyy alukselta huimat 12 kappaletta. Aasialaista, hampurilaisia, italialaista, salaatteja, fine diningia… Kenenkään ei luulisi nääntyvän nälkään risteilyn aikana! Allasalueen hitti on jäätelöbaari, jossa tarjotaan italialaisen gelaton lisäksi yksittäisiä jäätelöpuikkoja. Tunnelmallisessa Grand Dutch Cafessa pääsee maistelemaan hollantilaisia herkkuja.5. Jonojen puuttuminen

MS Koningsdam on Holland America Linen suurin risteilyalus, mutta tilavuuden tunteesta ei ole haluttu tinkiä. Vertailun vuoksi kaivoimme esiin pientä nippelitietoa; esimerkiksi lähes puolet pienemmälle Silja Symphonylle otetaan huomattavasti enemmän matkustajia kuin MS Koningsdamille. Tilaa siis todella on, ja sen huomaa. Ravintoloissa ei ole tungosta eikä uima-altaalla tarvitse taistella aurinkotuolista. Takuuvarmaa on se, että pääset nauttimaan täysin rinnoin huolettomasta lomatunnelmasta; MS Koningsdamiin ei vain voi olla ihastumatta!


Teksti ja kuvat: Aino Lahdensalo/Risteilykeskus