Risteilykeskuksen vauhdikas vuosi

Risteilykeskuksen vuosi lähti käyntiin vauhdikkaissa messutunnelmissa. Vuoden kivoin matkailutapahtuma, Matkamessut, valloitti Messukeskuksen tammikuussa neljäksi työntäyteiseksi päiväksi. Minna liittyi Risteilykeskuksen tiimiin suoraan messuviikolla – ja selvisi kunnialla vauhdikkaasta tulikasteesta! Tammikuussa pääsimme kertomaan myös jännittävistä uutisistamme; aloitimme yhteistyön Finnair Plus -kanta-asiakasohjelman kanssa.

Helmikuussa kävimme testaamassa MSC Cruises -varustamon uunituoretta laivaa, MSC Seasidea, Karibialla. Risteilyn kohokohdiksi nousivat upeat rantakohteet (St. Thomas! Antigua!) ja huippumodernin laivan jännittävä design.

MSC Seaside on näyttävä risteilyalus.

Kevät oli muutenkin uusien risteilylaivojen juhlaa. Euroopan telakoilta valmistui maalis–huhtikuussa kolme risteilymaailman odotetuinta uutuutta – ja me kävimme tietenkin testaamassa niistä kaikkia!

Carnival Cruise Linen Carnival Horizon, Royal Caribbeanin Symphony of the Seas ja Norwegian Cruise Linen Norwegian Bliss ihastuttivat ja hämmästyttivät innovaatioillaan ja erikoisuuksillaan. Nimesimme Norwegian Blissin yhdeksi kevään kovimmista uutuuksista, ja haastattelimme Risteilykeskuksen tiimiläisiä heidän kokemuksistaan maailman suurimmalla laivalla.

Risteilykeskuksen tiimi oli valmiina laserpelitaistoon Norwegian Bliss -laivan lanseerausristeilyllä.

Keväällä Risteilykeskuksen tiimi kasvoi jälleen yhdellä hengellä – ryhmämatkakonkari Iita aloitti työt Risteilykeskuksen Helsingin toimistolla. Toukokuussa matkasimme Southamptoniin risteilemään Royal Caribbeanin Independence of the Seas -laivalla, joka kävi kevään aikana läpi kattavan uudistuksen. Laivalle lisättiin esimerkiksi useita vesiliukumäkiä ja ravintoloita, interaktiivinen benji-trampoliini, surffaussimulaattori ja laserpelirata.

Risteilykeskuksen henkilökunnan taidot eivät päässeet ruostumaan myöskään kesälomien aikana – risteilyasiantuntijamme kävivät kesän aikana risteilemässä mm. Indonesiassa, Kuubassa, Australiassa ja Tyynellämerellä.

Heinäkuussa Risteilykeskuksen varatoimitusjohtaja Petri ylitti 100 risteilyn maagisen rajan. Teimme rajapyykin ylityksestä jutun myös blogiimme. Elokuussa Risteilykeskuksen tiimi kävi testaamassa Variety Cruisesin ja SeaDream Yacht Clubin ihania jahteja Välimeren lämmössä. Risteilykeskuksen Henna oli mukana myös Azamara Club Cruisesin laivastoon liittyneen Azamara Pursuit -laivan lanseeraustristeilyllä.

SeaDreamin jahdilla pääsee helposti lomatunnelmaan.

Syksyllä Risteilykeskuksen tiimi kasvoi jälleen kolmella – Gabriella, Teemu ja Jasmin liittyivät porukkaamme. Syksyyn kuului niin työntekoa kuin uusia suunnitelmiakin – ja muutama risteily etelän auringossa!

Marraskuussa katseemme kääntyivät jälleen Matkamessujen suuntaan, ja messuvalmistelut lähtivät kunnolla käyntiin. Joulukuun alussa Risteilykeskuksen 19-henkinen tiimi juhli hyvin sujunutta vuotta Frankfurtin joulutoreilla.

TO SUM IT UP: Huh, mikä vuosi! Ensi vuonna vauhti ei kuin vain kiihtyy. Haluamme kiittää lämpimästi kaikkia asiakkaitamme ja muita matkaamme seuranneita; Risteilykeskuksen kasvu ei olisi ollut mahdollista ilman teitä. Toivomme, että myös ensi vuosi tuo mukanaan uusia haasteita – ja miksei muutaman risteilynkin!

Lisätietoa meistä löydät Risteilykeskuksen nettisivuilta.

Teksti ja kuvat: Aino Lahdensalo / Risteilykeskus