Päivä Celebrity Cruisesin risteilyaluksella

Kuulutko siihen joukkoon, joka on joskus pohtinut, miten ajan saa kulumaan risteilyaluksella? Ei hätää, me kerromme! Risteilykeskuksen Henna kävi risteilemässä marraskuisella Karibianmerellä, joten päätimme toimia, ja pyytää häntä kirjaamaan päivän kommellukset blogiimme. Tässä Hennan raportti maanantaisesta meripäivästä Celebrity Infinityllä:

Maanantai 7.11.

klo 08:00

Ensimmäinen aamu Celebrity Infinityllä. Olemme aloittaneet merimatkan edellisenä iltana Miamista Bahamasaaria kohti. Ehkäpä juuri aikaeron vuoksi aamuherätys ei tunnu tänä aamuna yhtä tuskalliselta kuin yleensä. Olen sopinut tapaavani risteilyseurueeni aluksen buffetravintolassa puoli yhdeksän, joten lukaisen hyttiin toimitetun risteilyohjelman läpi vain pikaisesti, heitän vaatteet päälleni ja lähden liikkeelle.

klo 08:30

Aamiaispaikaksi on tänä aamuna valikoitunut erinomainen buffetravintola Oceanview Café. Celebrity Infinityllä aamiaisen voi tilata myös huonepalvelusta suoraan hyttiin, mutta buffetravintola toimii monipuolisuutensa vuoksi erinomaisesti meidän kaltaisellemme isommalle risteilyseurueelle. Tänään ravintolassa on tarjolla muun muassa vohveleita, pannukakkuja, hedelmiä ja marjoja. Lämpimästä pöydästä löytyy perinteisempään tyyliin puuroa, pekonia ja makkaroita. Yhdellä pisteistä kokki valmistaa ihanan näköisiä munakkaita. Suuntaan kokin pisteelle, ja valitsen munakkaani täytteeksi tomaattia ja juustoa. Totean, että aamu on lähtenyt mukavasti käyntiin.

klo 10:00

Aamiaisen jälkeen suuntaamme aurinkokannelle, ja valitsemme hyvät aurinkotuolit altaan reunalta. Aurinkokannen tunnelma on jo aamupäivästä vauhdikas; altaan viereisellä radalla on käynnissä puttauskisa ja allasbaarissa visaillaan musiikista (tänään teemana musikaalit!). Päätämme jäädä makoilemaan aurinkoon ja kuuntelemaan altaalla soittavaa DJ:tä.

klo 13:00

Lounasaika lähestyy. Koska ulkona on kiva sää, päätämme syödä lounaan allasbaarin terassilla. Pool Grillin ruokalistalta löytyy hamppareita ja hodareita. Ilahduttavaa on se, että listalta löytyy myös kasvis- ja kalkkunahampurilaisia. Spa Cafessa olisi ollut tarjolla lounasaikaan niin sanottu "healthy buffet", mutta (tällä kertaa) hampurilainen vei terveellisestä buffetista voiton.

klo 15:00

Ben Affleck liitää valkokankaalla Batmanina – elokuvanäytös on alkanut aluksen kattoterassilla. Iltapäivän näytöksessä esitetään tänä vuonna ensi-iltansa saanut Batman v Superman: Dawn of Justice. Valitsemme hyvät paikat valkokankaan edestä, ja tilaamme cocktailit.

klo 17:30

Elokuvaa on jäljellä 15 minuuttia, kun upea auringonlasku vie huomioni. Kattoterassilta on niin upeat näkymät merelle, että päätän jättää elokuvan kesken, kaivaa kamerani esiin ja lähteä kuvaamaan upean väristä taivasta. Tämä on ehkä päivän paras hetki!

klo 18:00

Palaan takaisin hyttiini. 15 minuutin power nap ja ylös. Tämän illan ohjelmassa on muun muassa taikuriesitys teatterissa ja illallinen aluksen pääravintolassa.

klo 19:00

Tapaan risteilyseurueeni teatterin ovella. Riemukas taikuriesitys polkaisee illan kunnolla käyntiin. Olemme puhuneet jo aikaisemmin siitä, kuinka onnistuneesti Celebrity Infinityn esitykset ovat mielestämme toteutettu eikä taikuriesityskään ole tästä mikään poikkeus – se yhdistelee oivallisella tavalla stand up -komiikkaa ällistyttäviin taikatemppuihin. Edellisenä iltana olemme käyneet katsomassa musikaalin, jonka laulajat ja tanssijat olisi voinut kuvitella isommallekin lavalle (vaikka ei tämäkään lava kovin pieni ole; Celebrity Infinity teatteriin mahtuu kerralla noin 900 henkeä). Kuten edellisenäkin iltana, lähdemme tyytyväisin ja onnellisin mielin nauttimaan illallista risteilyaluksen pääravintolaan.

klo 20.30

Tänä iltana pääravintolan pukukoodi on "evening chic". Pukukoodillisia iltoja on risteilyn aikana muutama, mutta matkustajien ei tällöinkään odoteta pukeutuvan parhaimpiinsa. Muutamilla ravintolaan saapuvilla naisilla on iltapuku, mutta lähinnä ihmiset näyttävät siltä kuin olisivat menossa syömään hiukan tavallista parempaan ravintolaan. Itse olen valinnut päälleni siistit housut ja paidan. Toimii!

Pääravintolassa annokset tilataan à la carte -ruokalistalta. Koko risteilyn ajan tarjolla olevalta Classics -listalta löytyy ranskalaisen sipulikeiton ja Filet Mignonin kaltaisia klassikoita. Lisäksi annoksia voi valita päivittäin vaihtuvalta ruokalistalta. Parasta on kuitenkin se, että alku-, pää- ja jälkiruokia saa tilata kummaltakin listalta niin monta kuin haluaa, eikä niistä veloiteta lisämaksua. Pääravintolan kaikki ateriat kuuluvat siis risteilyn hintaan.

klo 22:00

Seurueemme on yhä energinen illallisen jälkeen. Huomaamme risteilyohjelmasta, että Martini Baarissa on alkanut hiljainen disko, jossa musiikki soi vain osallistujille jaetuista kuulokkeista. Innostumme ajatuksesta, sillä Silent Disco on meille kaikille uusi tuttavuus. Kuulokkeisiin saa valita musiikin kolmesta eri vaihtoehdosta: old schoolista, salsasta tai popista. Osa seurueesta alkaa kailottaa Abbaa, toiset hiovat salsaliikkeittään. Näky on absurdi, mutta kaikilla on hauskaa.

klo 24:00

Puolenyön aikaan kaikkia alkaa väsyttää, ja päätämme lähteä nukkumaan. Iltaa olisi voinut vielä jatkaa kasinolla tai Constellation Loungessa, mutta haluamme olla virkeitä seuraavan päivän seikkailuja varten. Aamulla Celebrity Infinity saapuu Bahamasaarten paratiisimaisemiin.

Teksti: Aino Lahdensalo/Risteilykeskus