Neljä syytä lähteä risteilemään lemmenlaivalle

Käväisimme risteilemässä Lemmenlaiva -televisiosarjastakin tutun Princess Cruisesin toiseksi uusimmalla risteilyaluksella, vuonna 2014 valmistuneella Regal Princessillä. Keväinen risteily oli varsin onnistunut, minkä vuoksi päätimme listata syitä, miksi Princess Cruisesin elegantit risteilyalukset ovat juuri niin ihania kuin mainostetaan.

Se ihana, intiimi tunnelma

Princess Cruisesin laivaston koko vaihtelee noin 600 matkustajaa vetävästä Pacific Princessistä yli 3000 matkustajan jättiristeilijä Majestic Princessiin. Kokoeroistaan huolimatta aluksilla on jotain yhteistä; nimittäin se ihana, intiimi tunnelma, joka syntyy lämpimästä värimaailmasta, elegantista sisustuksesta ja tunnelmavalaistuksesta.

Regal Princess
Tunnelmallinen atrium.

Me yllätyimmekin positiivisesti siitä, kuinka kotoisaa yli 3000 matkustajan Regal Princessillä oli. Aluksen atrium on rakennettu vain kolmeen kerrokseen (toim. huom. useimmilla aluksilla korkeutta on huomattavasti enemmän), joten mielikuvaa "super-isosta laivasta" ei oikeastaan pääse syntymään missään vaiheessa – siitäkään huolimatta, että yli 3000 matkustajan laivaa ei voi mitenkään kutsua pieneksi. Meihin ei kuitenkaan missään vaiheessa iskenyt ahtaanpaikankammo – jopa buffetravintolassa selvisi ilman jonotusta ja ruuhkia. Voisikin sanoa, että pääsimme nauttimaan Regal Princesillä ison laivan palveluista, kuitenkin pienen laivan tunnelmalla ja eduilla.

Valtava valikoima ruokaa

Nappia kiristää, mutta ei se mitään! Hintaan sisältyvien ravintoloiden määrä ilahdutti ainakin Risteilykeskuksen porukkaa. Pitsaa ja burgereita allaskannella, aasialaisia herkkuja ja pastaa buffetravintolassa, salaatteja kahvilassa, kolmen ruokalajin illallinen pääravintolassa... Puhumattakaan jälkiruuista! Bistron kakut, allaskannen pehmiskone ja pääravintolan paahtovanukkaat pitivät kyllä huolen siitä, että nälkä ei päässyt missään vaiheessa yllättämään.

Regal Princess
Buffetravintolan herkkuja.

Hintaan sisältyvien vaihtoehtojen lisäksi aluksilta löytyy useita erikoisravintoloita ja oikea gelateria, joissa voi herkutella pienestä lisämaksusta. Ruoka ei siis varmasti lopu risteilyllä kesken – pikemminkin päinvastoin; kotiin palaa hyvin iloinen, mutta ehkäpä muutamaa kiloa painavempi risteilymatkustaja.

Paljon aikaa satamakohteissa

Risteilymme ensimmäinen pysäkki oli ihastuttava Oslo, joka on nostattanut viime aikoina suosiotaan myös suomalaisten matkailijoiden keskuudessa. Yksi risteilymme parhaista puolista olikin juuri se, että pääsimme tutustumaan mielenkiintoiseen satamakohteeseen kunnolla. Regal Princess saapui Osloon aikaisin aamulla, mutta lähti satamasta vasta klo 23.00. Ehdimme siis nähdä oikeasti muutakin kuin vain keskustan pakolliset nähtävyydet (mitkä ovat nekin totta kai näkemisen arvoisia).

Regal Princess
Oslon oopperatalon huipulla.

Yön yli tai aamusta iltaan kestävät satamavisiitit ovatkin yksi niistä syistä, miksi Princess Cruisesin risteilylle palataan uudestaan ja uudestaan. Varustamon risteilyreiteillä on yli 360 kohdetta, joihin ehtii tutustua satamapäivien aikana ajan kanssa.

Aurinkokansi, aurinkokansi, aurinkokansi!

Me rakastuimme täysin Regal Princessin aurinkokanteen. Syitä on monta, mutta tässä niistä tarkoin valittu "Top 4":

1. Vain aikuisille tarkoitettu rentoutumisalue, The Sanctuary, on juurikin niin rentouttava piilopaikka kuin sen nimi antaa ymmärtää. Ihanat pehmustetut aurinkotuolit, virkistävät juomat, rauhallinen tunnelma... Täällä olisi mielellään rentoutunut koko risteilyn ajan!

Regal Princess
The Sanctuary – ei hullumpi paikka nauttia lomasta

2. Leffat tähtitaivaan alla! Movies under the Stars on Princess Cruisesin oma konsepti. Ja ulkoilmaelokuvateatterissa viihtyy todella montakin tuntia poppareiden (ja viileämmissä kohteissa viltin) voimin. Meidän risteilyllämme allaskannen valkokankaalla pyöri sellaisia elokuvia kuin La La Land, Doctor Who ja Florence Foster Jenkins.

3. Pehmis, pitsa, burgerit! Kuten jo yllä hehkutimme, nälkä ei todellakaan päässyt tällä risteilyllä yllättämään. Aurinkokannen pikaruokaravintoloista sai pehmistä, pitsapaloja ja hampurilaisia (myös kasvisversiona!).

Regal Princess
Aurinkoinen päivä allaskannella

4. Uima-altaat ja poreammeet eivät olleet meidän keväisellä Pohjois-Euroopan risteilyllämme vielä ahkerassa käytössä, mutta kesällä ne ovat todella suosittuja. Lämpimällä säällä näillä altailla ei voi olla viihtymättä!

Teksti ja kuvat: Aino Lahdensalo/Risteilykeskus