Miksi Norwegian Bliss? 10 syytä lähteä risteilemään huippumodernilla uutuuslaivalla

Risteilykeskuksen tiimi sai kunnian tutustua Norwegian Cruise Linen uutuuslaivaan, Norwegian Blissiin, ensimmäisten joukossa. Kutsuvierasristeily Saksan Bremerhavenista Iso-Britannian Southamptoniin oli ikimuistoinen – ei ihanien kevätsäiden, vaan häkellyttävän hienon laivan vuoksi.

Keräsimme alle kymmenen (tärkeintä) syytä, miksi Norwegian Bliss on tämän kevään kovimpia uutuuksia.

Norwegian Bliss
Norwegian Blissin kannelta löytyy uima-allasalue, vesiliukumäkiä, terasseja, karting-rata ja laserpeliareena.

No 1. Modernit ratkaisut

Norwegian Blissiä voi hyvällä omatunnolla kuvailla uuden ajan risteilyalukseksi. Yli 330 metriä pitkältä alukselta löytyy kaikki, mitä lomamatkan aikana voi kuvitella kaipaavansa: ravintoloita, rauhallisia oleskelutiloja, aktiviteettejä ja viihdettä, uima-allaskansia, poreammeita, baareja, kahviloita ja kivoja paikkoja viettää iltaa. Norwegian Bliss on toimiva sekoitus tyyliä, raikkaita värejä, korkealuokkaisia materiaaleja ja erinomaisia tilaratkaisuja. Aluksen suunnittelussa mukana olleet arkkitehdit ovat selvästi ottaneet huomioon matkustajien suuren määrän (4000 matkustajaa!) – yleiset tilat ovat tilavia ja käytävät leveitä. Ahdasta ei tällä laivalla luulisi tulevan edes meripäivänä!

No 2. Valtava ravintolatarjonta

27 ravintolaa ja kahvilaa, 21 baaria ja loungea... Viikon risteilyn aikana tuskin ehtii nälkä iskeä!

Laivan ravintolatarjonta on hyvin monipuolinen, ja mikä kivointa, hintaan sisältyviä ravintoloita on paljon tavallista enemmän! Voit syödä veloituksetta kolmessa pääravintolassa (The Manhattan Room, Savor & Taste), sporttibaarissa (The Local), buffetravintolassa (Garden Café) ja Observation Loungessa. Hintaan sisältyvien ravintoloiden lisäksi laivalta löytyy lisämaksullisia erikoisravintoloita. Pääravintolan illallinen on superhelppoa vaihtaa joinakin iltoina pihviravintolan, italialaisen, ranskalaisen, meksikolaisen tai aasialaisen ravintolan tarjontaan – jos siltä tuntuu!

Norwegian Bliss
Uusi ravintola, tyylikäs Texas Smokehouse Q.

No 3. Korkeatasoinen viihdeohjelma

Musikaaleja, varustamon omia produktioita, stand upia... Norwegian Cruise Line panostaa viihdeohjelmaansa täysillä. Norwegian Blissin teatterissa esitetään Broadway-lavoilta tuttua Jersey Boys -musikaalia. Varustamon omat produktiot, Kuubaan sijoittuva Havana ja kieltolain aikaiseen New Orleansiin sijoittuva Happy Hour Prohibiton, eivät nekään jää toisiksi.

The Cavern Clubilla esiintyy The Beatlesia imitoiva bändi ja ulkokannella järjestetään juhlia. Ja pääsevätpä matkustajat tanssahtelemaan myös halutessaan Silent Discoon, jossa musiikki soi juhlijoille vain korvakuulokkeiden kautta!

No 4. Hurjat aktiviteetit

Valtava karting-rata, kuin tieteiselokuvan kulisseista noussut Laser Tag -laserpeliareena, 360-asteen vesiliukumäki... You name it! Norwegian Blissin aktiviteetit ovat huippuluokkaa.

Laivalta löytyy valtavat kerhotilat lapsille ja nuorille, joten hauskaa pääsee pitämään myös ilman vanhempia.

Norwegian Bliss
Risteilykeskuksen tiimi valmiina avaruusolentoja vastaan Laser Tag -peliareenalla.
Norwegian Bliss
Karting-rata löytyy vain Norwegian Cruise Linen uutuuslaivoilta.

No 5. Ainutlaatuiset kohteet

Alaska! Itäinen Karibia! Kaksi täysin erilaista, mutta hyvin Norwegian Blissin kaltaiselle risteilyalukselle sopivaa kohdetta. Katetuilta terasseilta tai valtavasta näköalasalongista on kätevää katsella Alaskan upeita maisemia vilustumatta tai kastumatta. Poreammeessa voi lillua niin lämpimällä kuin kylmällä säässä. Karibialla vesiliukumäet ja uima-altaat ovat varmasti kovemmassa käytössä kuin Alaskassa, mutta saattaapa joku hurjapää uskaltautua uimaan myös hieman viileämmässä kesäsäässä.

Mikä hienointa, Norwegian Blissin kaltaista alusta ei ole aikaisemmin Alaskassa nähty! Suuren laivan mukavuudet, mutta pienten satamien koskemattomat luontokohteet – voisiko matkanteko olla helpompaa?

No 6. Vaihtoehtoja yksin matkustaville

Norwegian Bliss on täydellinen valinta myös yksin reissaaville. Studiohyttejä löytyy muiltakin Norwegian Cruise Linen laivoilta, mutta Norwegian Blissillä niiden värimaailmaa on modernisoitu ja tiloja uudistettu. Ihanasta studiohytistä löytyy kaikki isompien hyttien mukavuudet. Lisäksi yksin matkustavat pääsevät hyödyntämään kodikasta Studio Loungea, jossa voi tutustua myös muihin yksin reissun päällä oleviin matkustajiin.

Norwegian Bliss
Laivalta löytyy myös studiohyttejä yksin matkustaville.

No 7. Uusittu värimaailma

Tyylikäs sisustus ja modernin raikkaat värit ovat ensimmäisiä asioita, jotka osuvat laivaan nousun jälkeen silmiin; tältä nykyajan risteilyaluksen tulisikin näyttää! Laivan sisustuksessa ei ole kuitenkaan pelätty käyttää värejä, mikä on varmasti monelle varustamon fanille tärkeää. Räikeästä pinkistä ja turkoosista on sen sijaan luovuttu – ja hyvä näin! Valtavan uudistusprojektinsa aikana Norwegian Cruise Line kunnostaa vanhemmat risteilyaluksensa ja tuo myös niiden värimaailman tähän päivään. Tälle suuri peukku!

Norwegian Bliss
Garden Cafe -buffetravintola on ihanan valoisa.

No 8. The Haven by Norwegian -sviittialue

Norwegian Blissin sviittialue on DREAMY. Oma hovimestari, allasalue, ravintola, lounge ja näköalakahvila – kyllä kelpaa! Sviitissä matkustaminen on niin mukavaa, että laivan muut palvelut saattavat hävitä mielestä – ainakin hetkellisesti. The Haven -sviitissä matkustamisen hyvä puoli on juuri se, että luksusmatkailu on kätevästi yhdistettävissä laivan hauskoihin aktiviteetteihin ja ohjelmaan.

Norwegian Bliss
The Haven Courtyard on vain sviittiasiakkaiden käytössä.

No 9. Tilaa rauhoittua

Laivan rauhallisin paikka on ihana Observation Lounge, jonka lasiseinät kohoavat lattiasta kattoon. Täällä voi kuvitella katselevansa Alaskan majesteettisia maisemia teekupposen äärellä tai hautautuvansa hyvän kirjan tai pehmeän divaanisohvan syövereihin. Observation Loungessa tarjoillaan myös kevyttä lounasta ja välipaloja – täydellistä!

Norwegian Bliss
Observation Loungesta tuli allekirjoittaneen lempipaikka heti ensi hetkestä.

No 10. Premium All Inclusive

Lähes kaikki Norwegian Cruise Linen risteilyt ovat Premium All Inclusive, mikä tarkoittaa sitä, että erikoiskahvit, mehut, limut ja alkoholijuomat sisältyvät ruokailujen ja viihdeohjelman lisäksi automaattisesti risteilyn hintaan. Ja tämä tarkoittaa tietenkin myös sitä, että laivan kivoissa baareissa ja kahviloissa tulee väkisinkin vietettyä aikaa.

Baareja laivalta löytyy useampia – erilaisia IPA- ja APA-oluita hanasta tarjoileva panimobaari The District Brew House on kiva uusi tuttavuus, eikä ihania cocktaileja tehtailevasta mojitobaari Sugar Canesta tai muista laivan drinkkibaareistakaan löydy mitään pahaa sanottavaa.

Mutta jos juomapaketti ei tunnu sinun jutultasi, voit aina lähteä risteilemään edullisempaan Just Cruise -hintaan, johon ei sisälly juomia. Tällöin risteilyn hintaan sisältyy vain, noh, kaikki muu!

30946208_10215035537137150_719536496_o

Lisätietoja varustamosta

Kaikki kutsuvierasristeilyn kuvat on julkaistu Risteilykeskuksen Facebook-sivuilla. Löydät lisätietoja Norwegian Cruise Line -varustamosta myös Risteilykeskuksen nettisivuilta!

Norwegian Bliss risteilee Alaskassa kesäkaudella 2018. Talvikaudella 2018–2019 risteilyalus risteilee Miamista ja New Yorkista Karibialle.

Teksti: Aino Lahdensalo/Risteilykeskus
Kuvat: Aino Lahdensalo & Norwegian Cruise Line